RAZOČARAVAJUĆ REZULTAT

Michael Bloomberg odustao od predsjedničke utrke: Objavio koga će podržavati

MARCO BELLO/REUTERS/PIXSELL
04.03.2020.
u 17:37

'Radit ću na tome da Bidena učinim sljedećim predsjednikom Sjedinjenih Država', tvrdi Bloomberg

Bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg odustao je od predsjedničke utrke te izjavio kako će sada podržavati Joea Bidena za kojeg smatra da ima najveće šanse u nadolazećim izborima. 

"Oduvijek sam vjerovao da poraz Donalda Trumpa započinje s podržavanjem kandidata koji za to ima najbolje mogućnosti. Nakon jučerašnjeg glasanja, jasno je da je taj kandidat moj prijatelj i sjajni Amerikanac, Joe Biden. Joea poznajem jako dugo. Znam da je pošten i predan pitanjima koja su važna za našu zemlju - uključujući sigurnost oružja, zdravstvenu zaštitu i klimatske promjene. Imao sam priliku tijekom godina raditi s Joeom na tim pitanjima, a on se cijeli život borio za radnike. Danas mi je drago što ga podržavam i radit ću na tome da ga učinim sljedećim predsjednikom Sjedinjenih Država", tvrdi Bloomberg. 

Kandidatura Mikea Bloomberga bila je hrabar potez, a na svoju je kampanju potrošio nekoliko milijuna vlastitog novca. Odustao je nakon razočaravajućih rezultata i samo jedne pobjede u Američkoj Samoi, piše CNN.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije