Istraživanje

Među najugodnijim gradovima za život nijedan s Balkana

tokio
25.07.2016.
u 17:20

Od deset najboljih gradova za život s popisa časopisa "Monocle" njih pet se nalazi u Europi, a ostalih pet u Aziji i Pacifiku

U istraživanju koje redovito provodi časopis "Monocle" najugodnijim gradom za život ove godine proglašen je Tokio, a slijede Berlin, Beč, Kopenhagen i Minhen.

Na popisu deset najboljih gradova za život u svijetu našli su se još Melbourne, Fukuoka, Sydney, Kyoto i Stockholm. Na popisu 25 najboljih gradova za život našli su se i Vancouver, Helsinki, Zurich, Madrid, Hamburg, Lisbon, Dusseldorf, Hong Kong, Barcelona, Singapore, Amsterdam, Auckland, Honolulu, Portland i Montreal, javlja anadolija.

Na svjetskom popisu najboljih gradova za život ove godine nije se našao nijedan grad sa Balkana. Od deset najboljih gradova za život s popisa časopisa "Monocle" njih pet se nalazi u Europi, a ostalih pet u Aziji i Pacifiku.

"Ljudi trebaju znati da se naš izbor temelji isključivo na životnom standardu u gradovima i osjećaju njegovih stanovnika", poručili su iz ovog časopisa sa sjedištem u Londonu.

Popis najugodnijih gradova za život je sastavljen na osnovu parametara kao što su, između ostalog, sigurnost, zdravstvena zaštita, obrazovanje, kriminal, zabavni sadržaji i kvalitet gradskog prijevoza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?