Vatikanski krugovi šokirani

Lažna vijest o tumoru dio je zavjere protiv pape Franje

24.10.2015.
u 06:15

To je apokaliptička strategija kakve ima i u Svetom pismu, kaže argentinski nadbiskup Victor Manuel Fernandez

Vatikanski krugovi uvjereni su da je objavljivanje lažne vijesti o navodnom benignom tumoru na njegovu mozgu dio zavjere protiv pape Franje. Argentinski nadbiskup, teolog i papin suradnik Victor Manuel Fernandez kaže kako se govorenjem o bolesti želi diskreditirati osobu.

– To je apokaliptička strategija kakve ima i u Svetom pismu, kojom se želi diskreditirati onoga koji je na vlasti, govoriti loše o njemu, širiti nevjerojatno lažne informacije kako bi se navelo na razmišljanje da je došlo vrijeme da se tu osobu zamijeni drugom – kaže Fernandez i naglašava kako je to poznata igra i da joj Franjo neće podlegnuti. Vijest o tumoru na mozgu pape Franje namjerno je objavljena, i to sa zlim namjerama, drži Fernandez i naglašava: „Smatram kako ima onih koji ne mogu progutati ovaj pontifikat".

Možda je i uspješan pohod Franje Kubi i SAD-u nekima zasmetao pa žele oslabiti papin lik, a možda se takvim lažnim informacijama želi utjecati i na biskupsku sinodu o obitelji. U namjeru utjecanja na rad sinode vjeruje kardinal Walter Kasper.

– Papa boluje od raka? To je samo nespretan pokušaj utjecanja na rad sinode. Kao što je proteklih dana objavljeno privatno pismo koje je papi uputio 13 kardinala, oko kojeg su proizišle mnoge dvojbe, a i neki su odmah opovrgnuli svoj potpis, tako se sada lansira uzbuna vezana za papino zdravlje. Ali papa Franjo, kao i sinodalni oci, neće podleći tim pokušajima utjecanja – kaže Walter Kasper.

Smatra kako je jasno da se objavljivanjem te vijesti htjelo nanijeti štetu biskupskoj sinodi, baš kako i u slučaju javnog objavljivanja poljskog prelata Krzysztofa Charamse da je gay i da živi s muškarcem samo dan uoči početka rada sinode. – Neki su ljudi nervozni i sa strepnjom gledaju rezultate sinode – kaže Kasper.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?