manje invazivan tretman

Kralj Charles III. dobit će revolucionarnu terapiju protiv misterioznog karcinoma

Kralj Charles
Toby Melville/REUTERS
09.02.2024.
u 08:02

Kralj Charles III. odlučio se na neobičan i manje invazivan tretman u borbi protiv raka. Još uvijek nije poznato o kakvom je to tretmanu riječ i je li poseban tretman rezerviran samo za istaknute članove društva

Otkako je objavljeno da je kralju Charlesu III. dijagnosticiran karcinom, sve se glasnije priča o abdikaciji te kako će ga vrlo brzo zamijeniti sin William. Međutim, Charles je pozitivan, a sad se sprema i za revolucionarno liječenje.

Niti godinu dana otkako je postao kralj, Charlesa je stigla zloćudna bolest. Mnogi su Britanci zabrinuti za zdravlje svoga kralja, a on se jučer prvi put oglasio otkako mu je otkrivena dijagnoza koju je podijelio s narodom kako bi osvijestio muškarce o važnosti pregleda prostate.

Charles se sredinom siječnja odlučio na operaciju povećane prostate, rutinsku operaciju stanja od kojeg boluju brojni muškarci. Međutim, tijekom liječničkih pregleda otkriven je i karcinom. Teške vijesti podijelio je s javnosti, a danas je poslao čestitke povodom obilježavanja 50. godišnjice neovisnosti Grenade, piše Tportal.hr.

Kako bi se što prije oporavio, Charles se odlučio na neko vrijeme povući i svoje obaveze prepustiti drugim članovima obitelji. Prije svega, tu je William kao prvi nasljednik Charlesa, ali i princeza Anne te ostatak kraljevskih dužnosnika.

Kako prenose strani mediji, kralj Charles III. odlučio se na neobičan i manje invazivan tretman u borbi protiv raka. Još uvijek nije poznato o kakvom je to tretmanu riječ i je li poseban tretman rezerviran samo za istaknute članove društva, no zasad se zna da će se tjedno ambulantno liječenje odvijati u Londonu.

'Terapije protiv raka su posljednjih godina napravile veliki napredak i mnogo su sofisticiranije nego prije. To ima pozitivan učinak na učinkovitost i nuspojave', otkriva izvor koji opisuje tretman kao revolucionaran i nježan.

Charles se trenutno odmara u svom skloništu u Sandringhamu, a to je mjesto posebno opuštajuće za kralja koji je veliki ljubitelj vrtlarenja i popodnevnog čaja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije