Priština

Kosovska policija uhitila Albina Kurtija

 Albin Kutri
28.11.2015.
u 18:18

Kosovska policija uhitila je osnivača Pokreta Samoopredijeljenje Albina Kutrija, koji se u subotu, nakon govora na prosvjednom skupu u centru Prištine, sklonio u sjedište svoje stranke.

Kosovska policija je prethodno priopćila da je imala informaciju o tome da će Kurti sudjelovati u prosvjedima, ali ga nije uhitila, kako je ranije najavljivala, da bi se izbjeglo eskaliranje situacije.

"Imali smo informaciju o sudjelovanju na prosvjedu osobe za kojom je izdat nalog za uhićenje, ali na osnovu procene stanja i u cilju izbegavanja eskalacije situacije, tijekom prosvjeda nismo poduzeli mjere za njegovo uhićenje. Policija će te mjere poduzeti u skladu s nalogom", navodi se u priopćenju. 

Inače, pripadnici pokreta Samoopredijeljenje su putem društvene mreže Facebook priopćili da je policija u potpunosti opkolila sjedište njihovog pokreta. Oni su poručili: "Ulice su naše, a ne policijske".

U međuvremenu, jedna grupa aktivista Samoopredeljenja je izašla iz sjedišta tog pokreta i krenula u pravcu prištinske općine, ali ih je u tome omela policija.

Policija pokušava udaljiti pripadnike pokreta Samoopredijeljenja, koristeći pritom "biber sprej". Nekoliko pripadnika Samoopredijeljenja je privedeno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?