BIRALA JE METE

Kineskinja pogubljena zbog umiješanosti u višestruka ubojstva: Godinama koristila lažni identitet

zatvor
Pixabay
18.12.2023.
u 19:49

Lao Rongzhi rođena je u Jiangxiju, a bila je učiteljica u osnovnoj školi. Sa svojim bivšim dečkom Fa Ziyingom bila je uključena u otmice, krađe i ubojstva od 1996. do 1999. godine

Zbog umiješanosti u višestruka ubojstva, u Kini je pogubljena žena Lao Rongzhi (49). Pogubljena je u ponedjeljak nakon što je najviši kineski sud odobrio njezinu smrtnu kaznu. 

Ona je osuđena zbog ubojstva, krađe i otmice, a smrtnu kaznu izrekao joj je Srednji narodni sud u rujnu 2021. godine. Visoki narodni sud u Jiangxiju u studenom 2022. potvrdio je osude i kaznu. Kako je danas priopćeno, Rongzhi je prije pogubljenja dobila pravo na susret s članovima svoje obitelji, piše China Daily

Lao Rongzhi rođena je u Jiangxiju, a bila je učiteljica u osnovnoj školi. Sa svojim bivšim dečkom Fa Ziyingom bila je uključena u otmice, krađe i ubojstva od 1996. do 1999. godine. Bila je odgovorna za biranje meta, dok ih je Ziying napadao. Njihovi postupci uzrokovali su sedam smrtnih slučajeva. 

 

Ziying, također rodom iz Jiangxija, uhvaćen je 1999. godine i osuđen na smrt. Pogubljen je kasnije te godine.

Lao Rongzhi tada je postala bjegunka i koristila se lažnim identitetom kako bi izbjegla uhićenje sve dok nije uhvaćena u studenom 2019. godine u pokrajini Fujian.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?