Islamisti

Jezivi podsjetnik: Teroristički napadi u posljednjih 35 godina

teroristi
Foto: 24sata
1/3
Autori: VLm, 24sata
23.11.2015.
u 15:32

Sve do kasnih 90-ih godina na karti 'niče' nekoliko napada godišnje, no tada se napadi počinju intenzivirati, a nakon 2001. napade na mapi uistinu je teško pratiti...

Nekoliko dana nakon stravičnih terorističkih napada u Parizu koji su iza sebe ostavili 130 mrtvih i više od 300 ranjenih ljudi, na YouTubeu se pojavio 'time lapse' video koji grafički na crnoj karti svijeta pokazuje vrijeme i mjesto svih islamističkih terorističkih napada u zadnjih 35 godina.

Dok u pozadini svira Mozartov 'Requiem' na karti se vrti jezivi podsjetnik na sve napade. Može se točno vidjeti kako se terorizam, kroz godine, proširio iz centralne Europe i Bliskog istoka pa sve do Malezije i Argentine. 
Video počinje s 29. kolovozom 1981. godine kada je napadnuta sinagoga u Beču. U napadu je ubijeno dvoje ljudi, dok ih je 30 ranjeno. Zatim navode jednog poginulog i sedam ranjenih u napadu na sinagogu u Rimu 2. listopada 1982. godine, te 11. studeni 1982. kada je u bombaškom napadu na libanonski grad Tyre poginula 91 osoba, a 55 ih je ranjeno.

Sve do kasnih 90-ih godina na karti 'niče' nekoliko napada godišnje, no tada se napadi počinju intenzivirati, a nakon 2001. godine napadi se toliko povećavaju da je njihovu brzinu objave na mapi uistinu teško pratiti, te je teško i nabrojati sve napade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?