61 glas za, 24 protiv i jedan uzdržan

Izabrana nova Vlada Kosova na čelu s Avdullahom Hotijem

03.06.2020.
u 14:37

U Skupštini Kosova je u srijedu sa 61 glasom za, 24 protiv i jednim uzdržanim izabrana nova Vlada na čelu s premijerom Avdullahom Hotijem.   

Za zamjenike premijera su izabrani Besnik Tahiri iz redova Alijanse za budućnost Kosova, Driton Selmanaj iz DSK, Albulena Bala iz Socijaldemokratske inicijative Kosova i Goran Rakić iz Srpske liste, koji je i ministar lokalne samouprave, prenosi Beta.

Ministri u novoj kosovkoj vladi iz DSK su Hikmete Bajrami, ministrica financija i transfera, Vlora Dumoshi, ministrica kulture, omladine i sporta, dok je Agim Veliu ministar unutarnjih poslova i javne uprave.

Anton Quni je ministar obrane, Arban Abrashi je ministar za infrastrukturu i zaštitu životne sredine, Armend Zemaj ministar zdravlja i Besian Mustafa ministar poljoprivrede.

Iz ABK, pored prvog zamjenika premijera, dobiva i Ministarstvo vanjskih poslova i dijaspore, ministrica Meliza Haradinaj Stubla, Ministarstvo pravde će voditi Selim Selimi, Ministarstvo ekonomije Blerim Kuci, a Ram Lika ministar obrazovanja, znanost i tehnologije.

Socijaldemokratska inicijativa pored jednog zamjenika premijera ima i dva ministarstva, rada i socijalnog staranja, ministar Skender Rečica, dok je Vesel Krasniqi ministar industrije i trgovine.

Pored Rakića koji je i ministar lokalne samouprave, iz Srpske liste je za ministra zajednice i povratak izabran Dalibor Jevtić.

Za ministra iz redova drugih manjinskih zajednica je predložen Enis Kerdžan za ministra regionalnog razvoja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije