nevjerojatno

Iz oka joj izvadili 27 leća: 'Joj, skroz sam zaboravila na njih...'

20.07.2017.
u 07:10

Zaboravljiva gospođa u trećoj životnoj dobi čak 35 godina nije vadila leće iz oka. Brojka se zaustavila na 27, koje su joj nedavno izvađene u jednoj bolnici u Birminghamu...

Nitko od mog tima, uključujući i mene, ovakvo nešto još nije doživio - priznao je Rupal Morjaria, oftalmolog u bolnici Solihull u Birminghamu, koji je nedavno svjedočio nevjerojatnoj situaciji.

Naime, 67-godišnjoj gospođi je izvadio čak 27 leća iz oka. Tijekom rutinske provjere očiju ekipa okulista uočila je neuobičajeno veliku masu, što se na kraju pokazalo kao 17 kontaktnih leća spojenih u jednu. Da bi stvar bila bizarnija, naknadno su našli još deset leća, prenosi 24sata.hr. 

Na pitanje kako je mogla toliko dugo živjeti s 27 leća u oku, odgovorila je da nije bila svjesna da joj nedostaje toliko leća i da je mislila kako je neugodnost u oku izazvana sindromom suhog oka i starošću.

- I gospođa je bila šokirana, nije uopće bila svjesna što nosi u oku. Priznala je da je dva tjedna nakon vađenja leća osjetila olakšanje. Nevjerojatno... - nastavio je Morjaria.

Operacija je bila riskantna zbog bakterija oko spojnice. Dotična gospođa čak 35 godina nije marila za leće u oku i eto, slučajno ih je konačno izvadila...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije