nove snimke

Italija: Zastrašujuća snimka potresa koji je rascijepio planinu

fsgd
01.11.2016.
u 15:16

Nekoliko lovaca zabilježilo je zastrašujuću snimku potresa koji je ove nedjelje pogodio Italiju. Potres je bio jačine 6.6 po Rihteru, a epicentar je bio u planinskom dijelu Italije.

Lovci su se zadesili na obronku jedne od planina, a snimka pokazuje svu silu koju je oslobodila priroda. Takođe, talijanski mediji navode da je potres, najjači u skoro 40 godina, rascijepio planinu Monte Vetore.

Još uvijek nije poznato koliko je dubok procijep, ali je ovo užasavajuća vizualna metafora koliko je stravičan bio ovaj potres – začudo i na sreću, ni jedna osoba nije smrtno stradala. Stotinu slabijih potresa pratili su veliki potres, a stručnjaci predviđaju da će se zemlja nastaviti tresti i u bliskoj budućnosti.

Jedan od tih potresa, kako se strahuje, mogao bi da uzrokuje veliko klizište, odnosno da se vrh planine Monte Vetore odlomi...

 


Posljednji potres dio je serije potresa koji su počeli s onim u kolovozu, jačine 6.2 po Rihteru. Epicentri su unutar Apenina, planinskog langa koji se pruža kroz Italiju. Ono što je neobično jeste da se u ovako kratkom vremenu dogode dva jaka potresa – obično treba prilično vremena da se nagomila potrebna količina energije za potres ove jačine.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije