VLASTI RAZMATRAJU

Ispred Notre Dame mogla bi biti podignuta privremena katedrala

Reuters/Pixsell
18.04.2019.
u 17:40

Ministar kulture potvrdio je da se mogućnost izgradnje privremene katedrale razmatra, ali još nisu donijeli konačnu odluku

Privremena drvena katedrala mogla bi biti podignuta ispred crkve Notre Dame u Parizu, koja je izgorjela u ponedjeljak, dok traje obnova, rekao je u četvrtak rektor katedrale Patrick Chauvet. 

Pariška gradonačelnica Anne Hidalgo složila se da bi gradske vlasti mogle iznajmiti dio trga ispred katedrale za privremenu zgradu, rekao je Chauvet za C-News.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da želi da obnova bude završena u roku od pet godina, iako su neki stručnjaci kazali da je to previše ambiciozno. Cijeli krov i drvene grede katedrale te 93 metra visok toranj uništeni su u požaru, a strop se srušio na nekoliko mjesta. 

Ministar kulture Franck Riester potvrdio je da se predložena mogućnost privremene zgrade razmatra, ali odluka još nije donesena. Predsjednik Macron organizirao je u četvrtak u Elizejskoj palači privatnu ceremoniju zahvale za gašenje požara u katedrali na kojoj su se okupile stotine policajaca i vatrogasaca. 

Gradonačelnica Hidalgo također će tijekom dana organizirati posebnu svečanost zahvale vatrogascima i drugim radnicima koji su pomogli u gašenju požara. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije