planirali napade

Islamska država stoji iza petorice sumnjivaca uhićenih u Francuskoj

Islamska država
25.11.2016.
u 16:11

Petorica sumnjivaca, uhićenih u Francuskoj prošli vikend zbog sumnje da su planirali terorističke napade u Parizu i okolici, primali su upute od Islamske države u Iraku i Siriji, kazao je u petak pariški tužitelj.

"Ćelija iz Strasbourga i muškarac uhićen u Marseilleu dobili su upute da nabave oružje. Upute je poslao zapovjednik iz iračko-sirijske regije putem kodiranih aplikacija", rekao je tužitelj Francois Molins na konferenciji za novinare.

Molins je kazao da je policija kod njih zaplijenila automatsko oružje te da su napad planirali za 1. prosinca, no vlasti još nisu otkrile točnu metu napada.

Novi napad u Francuskoj spriječen je u protuterorističkoj operaciji noću sa subote na nedjelju u Strasbourgu i Marseilleu tijekom koje je privedeno sedam osoba, no dvojica su ubrzo pušteni. Preostala petorica, četvorica Francuza te Marokanac, u petak su izišli pred suce.

Sumnjivci su na internetu istraživali "desetak lokacija" uključujući božićni sajam na Champs-Elyseesu, pariški Disneyland, terase kafića na sjeveroistoku grada, sjedište pariške policije i jednu postaju metroa, rekao je u četvrtak izvor iz policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?