objavljen video

Islamska država pozvala na džihad protiv Rusije

isil
01.08.2016.
u 10:22

Slušaj Putine, mi ćemo doći u Rusiju i ubijat vas u vašim domovima. O braćo, pokrenite džihad i ubijajte ih i borite se protiv njih - rekao je maskirani muškarac

Islamska država pozvala je svoje članove na džihad protiv Rusije u devetominutnom snimku postavljenom na YouTubeu.

- Slušaj Putine, mi ćemo doći u Rusiju i ubijat vas u vašim domovima. O braćo, pokrenite džihad i ubijajte ih i borite se protiv njih - uzvikivao je maskirani muškarac koji je vozio automobil pustinjom upozoravajući prstom tijekom posljednjih nekoliko minuta snimka.

Snimak s titlovima prikazuje naoružane ljude kako napadaju oklopna vozila i vojne šatore i kako prikupljaju oružje u pustinji, prenosi Fena. 

"Napad na vojarnu Vojske reakcionara na međunarodnoj cesti u južnom Akashatu", pisalo je na jednom titlu.

Nije bilo odmah moguće verificirati snimak iz nezavisnih izvora, ali link putem koga je postavljen objavljen je na Telegram sustavu poruka koji koristi militantna grupa.

Nije bilo odmah jasno zašto se prijeti Rusiji koja sa Sjedinjenim Državama razgovara o jačanju vojne i obavještajne suradnje u borbi protiv Islamske države i al Qaede u Siriji, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije