Na rubu Deir al-Zora

Islamska država napala bolnicu na istoku Sirije

Islamska drzava
14.05.2016.
u 18:28

Teroristička organizacija Islamska država u subotu je napala bolnicu i zauzela teritorij na rubu Deir al-Zora, grada na istoku Sirije koji je dijelom još uvijek pod kontrolom sirijskih snaga, objavile su mediji Islamske države.

Novinska agencija Islamske države Amaq objavila je kako je njihova vojska upala u bolnicu Assad i zauzela kontrolnu točku, vatrogasni dom i studentski dom u ovom sedmom sirijskom gradu po veličini koji se nalazi blizu granice s Irakom.

Islamska država kontrolira većinu regije Deir al-Zor, a od ožujka prošle godine napada i ostatke vladinih uporišta u istoimenom gradu.

Regija Deir al-Zor povezuje Raqqu, glavni grad Islamske države, s njihovim teritorijima u susjednom Iraku.

Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je kako postoje indicije da je vojska Islamske države zatočila zaposlenike bolnice te odvela zarobljene vojnike u zatvor u Deir al-Zoru.

Objavljeno je i kako se trenutno vode teški sukobi između sirijske vojske i Islamske države nakon što su militanti u zoru napali jugozapadni dio grada. 

U borbama je ubijeno najmanje 20 članova sirijske vojske i najmanje šest pripadnika Islamske države, objavio je Opservatorij.

Novinska agencija Amaq izvještava kako su islamski militanti osvojili i teritorij blizu državnog aerodroma. Ruska novinska agencija RIA u subotu navodi izvor s aerodroma koji tvrdi da je napad militanata odbijen.

Sirijska vlada i njihovi ruski saveznici svakodnevno šalju pomoć opkoljenom gradu, a oko njega su i česti zračni napadi na položaje Islamske države. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?