Nova studija otrkriva

Islamska država koristi nacističke tehnike u obuci djece

djeca isil
06.03.2016.
u 14:33

Džihadisti Islamske države koriste djecu, obučenu poput vojnika, kao dželate i bombaše samoubojice od najranijeg uzrasta kako bi postali "smrtonosniji borci od njih samih"

Islamska država koristi tehnike nacista kako bi obučila svoje mlađe pripadnike da postanu "smrtonosniji, brutalniji i bolji borci", upozoravaju iz Kvilijam fondacije za borbu protiv ekstremizma u Londonu. 

Džihadisti Islamske države koriste djecu, obučenu poput vojnika, kao dželate i bombaše samoubojice od najranijeg uzrasta kako bi postali "smrtonosniji borci od njih samih", navodi se su studiji fondacije, čije je sjedište u Londonu. 

Islamska država ulaže velike napore u indoktrinaciju djece kroz nastavni program, koji je zasnovan na ekstremizmu, i tako ih potiče da postanu teroristi, prenose mediji. 

Istraživači su ispitivali i kako Islamska država regrutira djecu i obučava ih za džihad, prenosi Tanjug. U usporedbi sa sadašnjim mudžahedinima, ta djeca od mladosti imaju "superiorno" shvaćanje islama, i ona su bolji i brutalniji borci jer se obučavaju u nasilju od najmlađeg doba, istaknuli su autori studije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije