napad pobunjenika

Islamska država izgubila posljednji teritorij kod turske granice

isil
04.09.2016.
u 21:26

Islamska država izgubila je svoj posljednji teritorij kod sirijsko-turske granice koji su osvojili sirijski pobunjenici uz potporu turskih oklopnih snaga i zračnih napada, objavio je u nedjelju Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Time je Islamska država ostala bez posljednje veze s vanjskim svijetom, nakon što su je kurdske snage uz potporu SAD-a najvećim dijelom protjerale s granice u 21-mjesečnim borbama.

Pobunjeničke skupine koje su sudjelovale u ofenzivi kazale su da su se njihove snage napredujući prema zapadu iz Džarablusa spojile s onima koje su napredovale prema istoku kroz pogranična sela iz grada Al Raija.

Turska je prije deset dana pokrenula prvu kopnenu ofenzivu u Siriji, poslavši stotine savezničkih pobunjenika te vlastite tenkove. Pobunjenici koje podržava također su se nekoliko dana borili s kurdskim snagama prije nego su početkom tjedna prekinuli s vatrom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?