Nastavljaju se otmice u Libiji

ISIL-ovci oteli 20 medicinskih radnika, među njima su i Srbi

koptski kršćani, smaknuća,ISIL
Reuters/PIXSELL
17.03.2015.
u 12:32

Skupina od više od 30 naoružanih muškaraca napala je bolnicu dok je autobus čekao na odvoz radnika u Tripoli. Većina je iz Filipina, Ukrajine, Indije i Srbije

Islamska država u ponedjeljak je otela oko 20 medicinskih radnika iz bolnice Ibn Sina u Sirtu u Libiji, prenosi CNN. Skupina od više od 30 naoružanih muškaraca napala je bolnicu dok je autobus čekao na odvoz radnika u Tripoli. Među radnicima nije bilo Libijaca - većina ih je iz Filipina, a ostali su iz Ukrajine, Indije i Srbije, rekao je dužnosnik bolnice. On vjeruje da je Islamska država htjela spriječiti odlazak medicinara jer su oni jedina medicinska ekipa koja im može pomoći u slučaju ranjavanja ili ozljeda. Sirt se nalazi na sjeveru Libije, na mediteranskoj obali. Islamska država preuzela je kontrolu nad tim gradom krajem prošle godine. Prije dva mjeseca tamo se dogodio pokolj 21 egipatskog koptskog kršćanina, za što je Islamska država preuzela odgovornost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?