vatikan

Imenovan osobni liječnik pape Franje

25.02.2021.
u 21:35

Svet Otac imenovao je svojim osobnim liječnikom dr. Roberta Bernabeija, profesora interne medicine i gerijatrije s Katoličkog sveučilišta Presvetog Srca u Rimu.

Kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice, novi je Papin liječnik Roberto Bernabei. Riječ je o uglednom liječniku koji je rođen u Firenci  24. siječnja 1952. Nakon što je 1976. diplomirao medicinu i kirurgiju na Katoličkom sveučilištu Presvetog Srca u Rimu, specijalizirao se za internu medicinu i kardiovaskularne bolesti, prenosi Nedjelja.ba. 

Profesor je interne medicine i gerijatrije, ravnatelj Škole za specijalizaciju iz gerijatrije na Katoličkom sveučilištu Presvetog Srca u Rimu i ravnatelj Odjela za starenje, neurologiju, ortopediju i znanosti o glavi i vratu na Agostino Gemelli IRCSS Sveučilišne bolnice u Rimu. Između ostalih službi, bio je i predsjednik Talijanskog društva za gerontologiju i gerijatriju te član Europske akademije za medicinu starenja. Objavio je brojne znanstvene radove i priloge.

Dr. Bernabei dolazi na mjesto dosadašnjeg papina liječnika dr. Fabrizija Soccorsija koji je preminuo 9. siječnja nakon borbe s karcinomom i uslijed komplikacija povezanih s koronavirusom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?