ubojstvo u Normandiji

Identificiran i drugi ubojica francuskog svećenika kao Abdel Malik Petitjean

ubojstvo svećenika
28.07.2016.
u 17:21

Nakon DNK testova ispostavilo se da je terorist identificiran kao Abdel Malik Nabil Petitjean - priopćeno je u četvrtak izvor iz ureda pariškog tužitelja

Francuski tužitelji identificirali su drugog čovjeka umješanog u ubojstvo svećenika u crkvi u Normandiji kao 19-godišnjeg Abdela Malika Petitjeana. Poput drugog napadača, Adela Kermichea, on je također poznat službama sigurnosti.

Tinejdžere je ubila policija ispred crkve u mjestu Saint-Etienne-du-Rouvray u kojoj su ubili Jacquesa Hamela (86). Takozvana Islamska država objavila je snimak na kome, kako navodi, dvojica mladića obećavaju vjernost grupi.

- Nakon DNK testova ispostavilo se da je terorist identificiran kao Abdel Malik Nabil Petitjean - priopćeno je u četvrtak izvor iz ureda pariškog tužitelja. 

Petitjean, iz mjesta u istočnoj Francuskoj, bio je na nadzornoj listi potencijalnih sigurnosnih prijetnji od lipnja nakon što je pokušao ući u Siriju iz Turske.

Njega je bilo teže identifcirati od Kermichea jer je njegovo tijelo bilo izobličeno od policijske vatre, ali su policajci pronašli osobnu iskaznicu na njegovo ime u Kermicheovom domu i potvrdili su njegov identitet ustanovivši da je podudaran s onim njegove majke.

Nakon što je Petitjean imenovan, njegova majka Yamina negirala je da bi on mogao biti ubojica.

- Znam svoje dijete, on je dobar. Nisam rodila vraga. On nikada nije pričao o Islamskoj državi - izjavila je ona za BFM televiziju, prenosi BBC.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?