SUMANUTA IDEJA ZAVRŠILA OPTUŽNICOM

Htio COVID potvrdu pa nagovorio 42-godišnjaka da se cijepi umjesto njega?

covid potvrde
PIXSELL
19.10.2022.
u 17:37

Nije poznat motiv zbog kojeg je 42- godišnjak pristao da se cijepi za drugog

Dvojica muškaraca u Hrvatskoj, u dobi od 52 i 42 godine, optuženi su za ovjeravanje neistinitog sadržaja i poticanje na ovjeravanje istinitog sadržaja, a optužnicu je protiv njih podigao ODO Pula.

Optužbe su povezane s krivotvorenjem COVID potvrda, a 52-godišnjak se tereti da je u studenom 2021. na području Pule, želio ishodovati COVID potvrdu iako za nju nije ostvario potrebne uvjete, pa je nagovorio 42-godišnjaka da dođe u zdravstvenu ustanovu i cijepi se umjesto njega!?

Starijeg muškaraca tereti se da je mlađem muškarcu dao   svoju osobnu i  zdravstvenu iskaznicu, nakon čega je ovaj s tim dokumentima došao u zdravstvenu  ustanovu, kako bi se cijepio. Predstavio se kao 52-godišnjak te je predočio svoje isprave. No nije imao sreće jer ga je prepoznala jedna zdravstvena djelatnica, koja je uočila  da se lažno predstavlja. Tako na koncu nije dobio ni cjepivo ni lažnu potvrdu, no dobio je optužnicu.

Nije poznat  motiv zbog kojeg je 42- godišnjak pristao da se cijepi za drugog Inače, nedavno je USKOK pokrenuo istragu protiv više od 200 osoba koje se sumnjiče da su za iznose od 100 do 500 eura kupovali  lažne COVID potvrde. Ta je ekipa imala medicinsku sestru koja je podatke upisivala u  sustav, prikazujući da su cijepljeni iako nisu. Ti upisi kasnije su bili osnova za dobivanje lažnih COVID potvrda, a među kupcima je bilo i podosta poznatih osoba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?