Kolinda Grabar Kitarović

Hrvatska je tolerantna, marginalnim skupinama ne davati pažnju

Kolinda Grabar Kitarović
Fena/Hina
28.02.2017.
u 13:49

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u utorak je, tijekom boravka u Požegi, osudila učestale incidente potaknute mržnjom i netolerancijom, ali i dodala kako se marginalnim pokretima i izoliranim slučajevima ne bi trebalo davati preveliku pozornost.

"Marginalnim pokretima i izoliranim slučajevima ne bi smjeli davati toliku pozornost. Svi to osuđujemo i treba osuđivati. Ali, podizanjem toga na visoku stopu u medijima i razinu političkih stranaka stvara se dojam da je Hrvatska puno netolerantnija nego što jest", rekla je Kolida Grabar Kitarović, javila je Hina.

Podsjetila je pritom kako u Hrvatskom saboru nema niti jedne političke stranke koja je dobila mjesto na osnovu takve politike što je, po njezinim riječima, odraz stajališta većine hrvatskih građana.

Hrvatska predsjednica dodala je i da takvi incidenti i klima tjeraju mlade na odlazak iz Hrvatske, a da fokus političkih stranaka treba biti na programu izlaska iz krize i zadržavanju mladih ljudi u Hrvatskoj.

Najnoviji događaj zbio se u nedjelju u Zagrebu gdje je skup održalo nekoliko desetaka u crno odjevenih sudionika, u organizaciji Autohtone Hrvatske stranke prava, a policija je zbog remećenja javnoga reda i mira privela predsjednika A-HSP-a Dražena Keleminca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije