REAKCIJE IZ STOŽERA

HDZ-ovci: Ove brojke su prenapuhane. simpatizeri HDZ-a ne vole ankete

Mia Mitrović
16.05.2021.
u 19:43

Kako doznajemo, u HDZ-ov su stožer već su pristigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministar rada i socijalne skrbi Josip Aldrović, ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman i Mate Granić

 

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner poručio je da HDZ stoji jako dobro, dok je SDP prošao loše u Splitu, kao i u ostalim gradovima.

- U izlaznim anketama sudjeluju oni koji su motivirani i žele promjenu. Simpatizeri HDZ-a ne vole ankete pa smatram da su ove brojke prenapuhane te da će se tijekom večeri stvar preokrenuti u korist našeg kandidata i smatramo da će ući u drugi krug. Tomašević će dakako ući u drugi krug, ali njegova će se prednost otopiti - rekao nam je dobar poznavatelj prilika u HDZ-u koji je želio ostati anoniman.

- Sasvim je jasno da ćemo daleko bolje stajati u Rijeci nego na zadnjim izborima. Što se tiče Zagreba, znamo da su mediji mjesecima proglašavali Tomaševića za sigurnog pobjednika. Sad to baš nije tako. Naš kandidat je tu. Vjerujem da će ući u drugi krug. Mi zapravo stojimo jako dobro. U svim ostalim gradovima u kojima smo i prije obnašali vlast i sada stojimo odlično - rekao je.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved kazao je za HRT da vjeruje da će Filipović ipak ući u drugi krug, a rezultatom HDZ-a na nacionalnoj razini su zadovoljni. - Drago mi je da je izlaznost relativno velika. Ono što možemo već sad prepoznati da je HDZ u proteklih 5 godina zadržao ulogu prve stranke u RH. Ono što očekujemo je da će to biti najmanje kao rezultat prije četiri godine. Posebno mi je drago da imamo u Osijeku, Splitu, a vjerujem i u Zagrebu, kandidate koji ulaze u drugi krug. Strpimo se neka se izbroje glasovi. Ja sam uvjeren u ulazak u drugi krug Davora Filipovića. A u drugom krugu će dobiti još dodatnu mogućnost za predstaviti se kao najbolji kandidat za gradonačelnika - rekao je.

Kako doznajemo, u HDZ-ov su stožer već su pristigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ministar rada i socijalne skrbi Josip Aladrović, ministar vanjskih poslova Goran Grlić Radman i Mate Granić. Stigli su i potpredsjednik Sabora Željko Reiner, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar branitelja Tomo Medved.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije