obavijestili korisnike

Google danas briše stare račune i Gmail te cijeli sadržaj Diska!

Google
Mohssen Assanimoghaddam/DPA
01.12.2023.
u 07:50

U skladu s novom politikom tvrtke, Google briše sve neaktivne račune, odnosno one koji nisu korišteni najmanje dvije godine. 

Zašto Google briše gmail račune?

Obrisat će gmail, fotografije, kalendarske unose, kontakte i cijeli sadržaj s Diska. To rade, kako su objasnili, da zaštite korisnike od sigurnosnih prijetnji kao što su phishing prijevare, krađa računa i spamovi. 

Iz Googlea su rekli kako kod neaktivnih računa postoji veća vjerojatnost da će biti ugroženi jer imaju stare ili ponovno korištene lozinke te imaju manje sigurnosnih provjera pa postoji 10 puta veća vjerojatnost da korisnici tih računa nemaju postavljenu dvofaktorsku provjeru autentičnosti.

- Kad je račun ugrožen, može se koristiti za bilo što, od krađe identiteta do zlonamjernog sadržaja - objavili su iz Googlea koji od 1. prosinca 2023. godine, kako je ranije najavio, kreće s brisanjem.

Koje gmail račune briše Google?

Google će početi brisati račune koje su ljudi kreirali, a zatim ih više nikad nisu posjetili. Prema novim Googleovim pravilima, ako račun nije korišten ili prijavljen najmanje 2 godine, račun i cijeli njegov sadržaj (gmail, Dokumenti, Diks, Meet, Kalendar) i Google fotografije će biti izbrisan.

Nova pravila odnose se samo na osobne Google račune, ne na poslovne i školske pa se neće uklanjati računi koji su prenijeli YouTube zapise ili imaju pretplate na aplikacije ili usluge vijesti.

Korisnici su dobili više poruka prije brisanja da će im računi biti ukinuti pa su se mogli prijaviti na njega ili koristiti neki od alata koji će signalizirati Googleu da se račun koristi i tada neće biti izbrisan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije