BIZARNO I UZNEMIRUJUĆE:

Glavnim gradom potekle rijeke krvi žrtvovanih životinja

hfh
Screenshot
15.09.2016.
u 11:14

Građani Dake, glavnog grada Bangladeša, svjedoče stravičnim prizorima. Obilne padaline pretvorile su ulice u ‘rijeke krvi’ nakon poplave koja je izbacila otpadne vode pune krvi životinja pobijenih povodom muslimanske proslave Kurban-bajrama, prenosi Net.hr

Oborinske vode u mnogim dijelovima grada pomiješale su se s krvlju žrtvovanih životinja stvarajući uznemirujuće prizore. Potopljeni dijelovi grada izgledaju kao da tuda teku rijeke krvi.

Tisuće ovaca, koza i krava budu zaklane kao dio godišnjeg muslimanskog praznika povodom kraja Zu-l-hidždže, a njihovo meso se tradicionalno distribuira siromašnima. Jaka kiša u utorak, u kombinaciji s lošim odvodima, dovela je do izuzetno nehigijenskih uvjeta u gradu.

 

Slike i vide koji se dijele po društvenim mrežama prikazuju šokantne prizore kako stanovnici pokušavaju nastaviti sa svojim uobičajnim životom unatoč krvavoj vodi oko njih.

Ovakvi uvjeti nisu spriječili ljude da odlaze u džamije i nastavljaju sa žrtvovanjima.

Građani kritiziraju dvije gradske tvrtke za čišćenje da nisu dobro odradile svoj posao, a s druge strane agencije optužuju stanovnike da koriste područja u blizini njihovih domova za žrtvovanje životinja, umjesto na mjestima određenim za vjerske aktivnosti.

Međutim, stanovnici kažu da nisu bili upoznati s odabranim lokacijama i da prije obilježavanja nije bilo dovoljno napravljeno da se građani obavijeste.

“Prošle godine gradske tvrtke pokrenule su masovnu kampanju kako bi potakle ljude da koriste određene tačke za prinošenje žrtava. Otišao sam do tog mjesta u Mohamadpuru prošle godine, ali ove godine, nisam ni mogao vidjeti gdje su ta mesta”, rekao je jedan stanovnik za Dhaka Tribne.

Drugi ljudi ističu da su izabrana mjesta suviše daleko od njihovih domova.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije