drastičan pad temperature

FOTO Snijeg zabijelio Zagorje: Pogledajte nevjerojatne prizore

snijeg u Zagorju - travanj
Foto: Zagorje International
1/5
16.04.2024.
u 18:00

U Hrvatsku je, kako je i najavljeno, stigla velika promjena vremena. U Zagorju je temperatura, kako piše Zagorje International, jedva nešto iznad nule, a pao je i snijeg. 

Naime, iako je dan započeo visokim temperaturama za travanj, promjena vremena praćena znatno hladnijim zrakom stigla je u Hrvatsku do podneva.

DHMZ je za cijelu zemlju proglasio meteoalarm, uzevši da je proglašen crveni meteoalarm za područje Kvarnera i Kvarnerića te Velebitskog kanala. I za srijedu, 17. travnja, DHMZ najavljuje nestabilno i hladnije vrijeme od prosjeka za sredinu travnja.

"Na kopnu promjenljivo i pretežno oblačno, a na Jadranu djelomice sunčano. Još u prvom dijelu dana kiša na istoku, pljuskovi i grmljavina u Dalmaciji. Poslijepodne su lokalni pljuskovi kiše mogući u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a snijega u Gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren sjeverni", ističe DHMZ u prognozi za srijedu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije