DAMIR HABIJAN

FOTO On će biti novi hrvatski ministar: Ima BMW, stan, dva kredita... Na internetu dobiva 'svakakve poruke'

DAMIR HABIJAN
Foto: Instagram
1/4
15.12.2023.
u 17:20

O objavljivanju fotografija na društvenim mrežama rekao je da svatko, bez obzira koji posao ili dužnost obavlja, ima svoje slobodno vrijeme koje provodi kako njemu najbolje odgovora

Kako Večernji list doznaje novi ministar gospodarstva RH trebao bi biti varaždinski pravnik Damir Habijan (41), saborski zastupnik HDZ-a koji posljednjih mjeseci često predstavlja tu stranku u televizijskim debatama i na konferencijama za novinare, na kojima govori o širokom rasponu dnevnopolitičkih tema.

Netipičan je političar jer voli na društvenim mrežama objavljivati fotografije s rekreativnih i sportskih manifestacija, često golog torza. Obožavatelj je crossfita. Habijan je 2007. diplomirao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a diplomski rad bio mu je vezan uz sportsko pravo u EU.

U Varaždinu je završio Prvu gimnaziju i Glazbenu školu. Vodio je honorarno radijske emisije na Radio Varaždinu i glumio u gimnazijskoj dramskoj grupi Theatron. U prosincu 2007. godine zaposlio se u Odvjetničkom društvu Uskoković & partneri, a u svibnju 2014. godine postao je jedan od suvlasnika odvjetničkog društva. Specijalizirao se za područje trgovačkog prava.

Kao predsjednik gradske organizacije HDZ-a bio je kandidat za gradonačelnika Varaždina. Za saborskog zastupnika izabran je 2020. u 3. izbornoj jedinici. Jedna od njegovih inicijativa je proglašenje Ivančice parkom prirode. U imovinskoj kartici navodi se da nije oženjen i nema djece, saborska plaća mu je 2087 eura. Podigao je 2019. godine kredit u iznosu od oko 55.000 eura, a 2022. od 44.000 eura. Prijavio je lani i automobil BMW3 iz 2019. na leasing u iznosu od 32.000 eura. Vlasnik je stana u Varaždinu od 46 kvadrata, procijenjenog na oko 100.000 eura, kupljenog kreditom.

O objavljivanju fotografija na društvenim mrežama rekao je da svatko, bez obzira koji posao ili dužnost obavlja, ima svoje slobodno vrijeme koje provodi kako njemu najbolje odgovora. "U konačnici, slobodno vrijeme se zato i zove slobodno vrijeme. Ne zazirem od toga da objavim privatne fotografije, jer to što sam saborski zastupnik ne znači da i dalje u slobodno vrijeme ne živim kao i prije, odnosno da nemam hobije ili interese kao i svatko drugi. Svi smo mi ljudi od 'krvi i mesa' i ne vidim razlog da sakrivam i taj dio života od javnosti. Dobivam svakakve poruke", rekao je svojedobno u intervjuu za Story.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?