NEVRIJEME U HRVATSKOJ

Olujni vjetar skidao krovove na kućama, grom udario ženu u Dugoj Resi

OLUJNO NEVRIJEME U RH
MUP
29.08.2023.
u 19:40

Nevrijeme je danas u popodnevnim satima zahvatilo područja Sisačko-moslavačke i Karlovačke županije te Grad Zagreb, a Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je najnovije informacije o posljedicama. U Karlovačkoj županiji, u Kampu Slapić u Dugoj Resi, uslijed udara groma ozlijeđena je ženska osoba.

Kako ističe Ravnateljstvo, nadležne službe su obaviještene, a osoba je zbrinuta u OB Karlovac. Prema trenutno raspoloživim informacijama, nije životno ugrožena.

Što se tiče Sisačko-moslavačke županije, Županijski centar 112 Sisak zaprimio je dojavu kako je u mjestu Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na obiteljskim kućama. Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova obiteljskih kuća.

Obaviještene su sve žurne službe te djelatnici HEP-a. Na terenu su, napominje Ravnateljstvo, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska i voditelj Službe civilne zaštite Sisak koji koordiniraju aktivnosti u otklanjanju posljedica. Na području županije nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama. 

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana kako je s Osnovne škole Augusta Harambašića u Zagrebu olujni vjetar skinuo limeni krov. O događaju su obaviještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?