požari opustošili gradove

Dvoje mrtvih u požaru u Kaliforniji

26.10.2019.
u 20:22

Najmanje dvije osobe izgubile su život u Kaliforniji, nakon što su smrtonosni požari opustošili gradove na granici između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

U požarima koji bjesne tim dijelom poginule su dvije djevojke od 15 i 19 godina, potvrdio je CNN-u direktor Civilne zaštite u Meksiku za regiju Kalifornije Antonio Rosquillas.

Na desetine požara izbilo je u tom području, a vjetrovi i suša doprinijeli su njihovom još većem širenju, zbog čega dužnosnici tvrde kako je u pitanju najteži požar u povijesti koji se dogodio u tom području.

Rosquillas je dodao da su vatrogasci uspjeli ugasiti 80 posto prostora oko grada Tecate i oko 60 posto u područja grada Ensenada.

Meksički dužnosnici su potvrdili kako je požar uništio 125 domova, od kojih je 30 u sjevernim dijelovima grada Tijuana. Ipak većina evakuiranih građana već se vratila kući, dok je još 16 osoba smješteno u skloništa.

Rosquillas je kazao kako bi požar u potpunosti trebao biti stavljen pod kontrolu u nedjelju s obzirom na to da su najavljene povoljne vremenske prilike.

Požari su izbili u četvrtak ujutro u gradu Ensenada, a do večeri su zahvatili oko 7.100 hektara, javili su meksički dužnosnici.

U petak vatra je toliko divljala da se dim mogao vidjeti i iz regije San Diego, ali je potvrđeno da požar ne prijeti gradovima u Sjedinjenim Američkim Državama, javio je CNN.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije