beograd

Dječak preminuo poslije incidenta u školi

SRBIJA
28.03.2024.
u 19:22

U školi u Beogradu 18. ožujka došlo je do nesreće, nakon koje je jedan od učenika izgubio život. Kako je navela direktorica škole tuče nije bilo, već je spletom nesretnih okolnosti uslijed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i umro.

- Želimo da naglasimo da nije bilo tuče, odnosno sukoba između dva učenika, već da je nesretnim spletom okolnosti uslijed fizičkog kontakta jedan od učenika pao, zadobio teške povrede glave i nažalost kasnije preminuo. Škola je odmah reagirala, ukazala je prvu pomoć učeniku i pozvala Hitnu pomoć koja je brzo došla i prevezla učenika u Urgentni centar. Prilikom incidenta učenici su bili pod nadzorom nastavnika i dvije medicinske sestre koji su zaposleni u školi. Nažalost i pored napora ljekara učenik je dana 22. ožujka 2024. godine preminuo - navela je ona. Ona je dodala da je u cilju premašivanja ove krizne situacije za učenike, zaposlene i roditelje škola pripremila plan podrške u skladu sa procedurama postupanja u kriznoj situaciji.

- Škola je u konstantnom kontaktu s roditeljima učenika i nadležnim institucijama - Ministarstvom prosvjete i policijom, koja sprovodi aktivnosti iz svoje nadležnosti - dodala je. Istraga će pokazati što je pravi uzrok smrti.

Kako se nezvanično saznaje, tražena je obdukcija tijela preminulog dječaka. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?