ŠTITILA MLADUNČE

Divovska panda teško ozlijedila djelatnika prirodnog rezervata

cxv
06.01.2017.
u 08:45

Zaposlenik u kineskom prirodnom rezervatu teško je ozlijeđen kada je na njega nasrnula divovska panda nakon što je došao provjeriti njeno mladunče, prenosi Net.hr

Unatoč tome što mu je slomila lijevu ruku, žrtva se ne ljuti na pandu, jer mu je ona jedna od omiljenih, prenosi RT

Napad se dogodio 17. prosinca u Središtu za očuvanje i istraživanje divovskih pandi u jugozapadnoj Kini.

Nesatao signal mladunca

Xi Mei, 16-godišnja panda, i njeno mladunče Ba Xi, stigli su u Središte nekoliko tjedana ranije. Treniralo ih se kako bi ih se pripremilo na puštanje u divljinu.

Nakon što nekoliko dana nisu dobivali signal od mladunca, stručnjaci Središta odlučili su ući u područje za trening kako bi provjerili nije li mu se što dogodilo.

Tri stručnjaka u pandinim odjelima ušli su u ograđeno područje, pronašli Ba Xi, i krenuli su van kada je majka iznenada napala, te izgrizla ruke i noge jednog od djelatnika Wei Hua (41). Čovjek je srećom uspio pobjeći te je odmah odveden u bolnicu.

“Nakon oko pet minuta moje su kolege uspjele privući njenu pažnju te su prebacili komad odjeće koji joj je blokirao oči. Tada je popustila”, ispričao je Wei.

Napadnuti stručnjak jako je izudaran i pretrpio je dosta ozbiljne ozlijede. Zabrinuta mu je majka ne samo slomila ruku, već i odgrizla dijelove iste.

Oprostio joj je

Ali Wei, koji radi s pandama od 2013. i diplomirao je na očuvanju životinja, kaže kako mu je Xi Mei još uvijek jedna od omiljenih pandi.

“Ne mogu je mrziti”, rekao je. “U svome srcu sam joj oprostio. Proučavam i radim s njima. Razumijem ponašanje životinja bolje nego drugi.”

Dodao je kako još uvijek ne zna “da li je htjela još hrane, ili se samo igrala”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?