RAT U UKRAJINI

Diljem Ukrajine zračne uzbune: U Kijevu se čulo nekoliko eksplozija

ukrajina, rat
Reuters/PIXSELL
31.10.2022.
u 07:45

Viši predsjednički savjetnik Anton Geraščenko rekao je da su "najmanje tri" eksplozije odjeknule diljem grada dok je "40 ruskih krstarećih projektila" ispaljeno na Ukrajinu

Diljem Ukrajine jutros su se oglasila upozorenja na zračni napad. Karta koju su podijelile oružane snage Ukrajine pokazala je velike dijelove ukrajinskog teritorija pod uzbunom, uključujući regije Kijev, Harkov, Sumi, Zaporižje i Odesa. 

Novinar Guardiana također je potvrdio da su se sirene za zračnu uzbunu oglasile u glavnom gradu nešto poslije 7 ujutro u ponedjeljak.

Prema ukrajinskim dužnosnicima i izvješćima lokalnih medija jutros se u Kijevu čulo nekoliko eksplozija. Viši predsjednički savjetnik Anton Geraščenko rekao je da su "najmanje tri" eksplozije odjeknule diljem grada dok je "40 ruskih krstarećih projektila" ispaljeno na Ukrajinu. 

The Kyiv Independent je tvitao: “Oko 7-8 eksplozija čulo se u Kijevu i kijevskoj regiji rano u ponedjeljak. Uzrok eksplozije trenutno nije poznat.

Dok Ukrajina izvještava da se ruske snage pripremaju povući svoje jedinice iz južne regije Herson, dužnosnici postavljeni u Moskvi izvješćuju da situacija "ostaje nepromijenjena". 

- Grad Herson nastavlja živjeti svojim životom. Svi koji žele napustiti desni dio regije Herson mogu se slobodno kretati organiziranim prijelazima. Stanje ostaje nepromijenjeno - napisao je na Telegramu Guverner regije lojeg je imenovala Moskva Kirill Stremousov.  

- Ukrajinske snage "nastavljaju gomilati svoje snage za izvođenje protuofenzive na Herson - dodao je Stremousov.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije