Napad

Detalji Münchenskog masakra: 'Muža su mi kastrirali i mučili'

Munchen
02.12.2015.
u 13:56

U intervjuu za nadolazeći dokumentarac udovice sportaša ubijenih 1972. ispričale su šokantne detalje. Kažu da su one za njih saznale tek 20 god, nakon napada

Godinama nakon maskara u Münchenu na vidjelo izlaze novi, šokantni detalji.Udovice dvojice sportaša ispričale su kako su otmičari kastrirali, mučili i zlostavljali taoce. 

Udovice su prvi put opisale razmjere zlostavljanja u Olimpijskom selu u intervjuu za dolazeći dokumentarni film "München 1972 & Beyond" čiji se izlazak očekuje početkom iduće godine, piše New York Times.

Ilana Romano i Ankie Spitzer rekle su da su o razmjerima zlostavljanja saznale tek 1992. godine, 20 godina nakon napada. Te ih je godine pozvao odvjetnik koji im je pokazao šokantne fotografije mučenja taoca. Ankie Spitzer, je udovica učitelja mačevanja Andre Spitzera, a Ilana Romano je udovica Yossefa Romana, šampiona u dizanju utega. Romano je ubijen odmah na početku napada jer je pokušao svladati jednog terorista.  On je upucan, kastriran i ostavljen da umire pred očima drugih olimpijaca. 

- Ono što su napravili, oni su odrezali njegove genitalije kroz donje rublje i zlostavljali ga. Možete li zamisliti drugih devet koji sjede oko njega zavezani - rekla je Ilana Romano. 

Podsjetimo, u rujnu 1972. godine palestinski teroristi iz organizacije Crni rujan sunapali predstavnike izraelskog olimpijskog tima tijekom ljetnih Olimpijskih igara u Münchenu. Uzeli su 11 taoca od kojih su dvoje poginuli u prvim satima napada. Njemačke su vlasti bezuspješno pokušale osloboditi taoce. Poginulo je svih devet taoca kao i pet terorista i jedan policajac. 

- Teroristi su uvijek tvrdili da oni nisu došli ubiti nikoga, da su samo željeli osloboditi svoje prijatelje iz zatvora u Izraelu. Oni su rekli da je jedini razlog za smrt neuspjela operacija spašavanja, ali to nije istina. Oni su došli povrijediti ljude. Oni su došli ubiti - rekla je u intervjuu Ankie Spitzer.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije