prosvjedi

Deseci tisuća Brazilaca tražili odlazak predsjednice Rousseff

Brazilci
14.12.2015.
u 10:04

Brazil se nalazi u dubokoj recesiji i potresa ga niz korupcijskih skandala. Tisuće Brazilaca traži odlazak predsjednice Rousseff koju se sumnjiči za pronevjeru...

Deseci tisuća Brazilaca okupili su se u nedjelju na ulicama većih gradova kako bi zatražili odlazak predsjednice Dilme Rousseff koju se sumnjiči za pronevjeru.

Prosvjedi su održani diljem zemlje, a najveći su bili u financijskom središtu Sao Paulu, prenosi list O'Globo. Brazil se nalazi u dubokoj recesiji i potresa ga niz korupcijskih skandala.

Ranije ovog mjeseca predsjednik donjeg doma brazilskog parlamenta Eduardo Cunhadao je zeleno svjetlo za početak procesa opoziva predsjednice Rousseff koju se sumnjiči za navodnu pronevjeru državnog novca. Ona je odbacila sve optužbe.

Ako posebno povjerenstvo koje uključuje predstavnike svih stranaka prihvati pokretanje procesa opoziva, on će ići na glasovanje u donjem domu parlamenta. Proces opoziva traži potporu dvije trećine zastupnika donjeg doma te isto toliko njih u gornjem domu da bi predsjednica bila lišena svoje dužnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?