rijeka

Cresanka rodila dječaka u trajektu na pola puta do bolnice

Autori: , VL
11.02.2019.
u 09:11

Na trajektu koji je plovio iz luke Merag s otoka Cresa prema Valbiski na Krku u noći s petka na subotu svijet je po prvi put ugledalo jedno novorođenče. Služba hitne medicinske pomoći iza 2 sata u noći dobila je obavijest o trudovima, javlja portal Otoci.net.

Isprva su pokušali organizirati prijevoz rodilje helikopterom u Rijeku, no kad su shvatili da neće stići na vrijeme, odluka je pala na prijevoz trajektom. Posada trajekta Ilovik uskočila je u pomoć i organizirana je posebna plovidba. Nešto iza 3 sata, na pola puta između Merga i Valbiske, na trajektu se rodio dječak, objavio je portal Otoci.net.

Majka i novorođenče prevezeni su u KBC Rijeka. - Ako se porođaj uredno odvija, onda sve ide prirodnim putem - skromno je za Novi list komentirala liječnica creskog Doma zdravlja dr. Mirna Knežević koja je u subotu ujutro na trajektu između Meraga i Valbiske porodila Cresanku. Sretna mama i dječak na kraju su zajedno stigli vozilom creske hitne pomoći u riječko rodilište, a u KBC-u Rijeka poručuju da su oboje dobro, ali nisu zainteresirani za razgovore sa znatiželjnim novinarima.

“Iako sam već negdje pročitala da sam više puta porađala djecu, moram priznati da je meni ovo kao liječnici prvi porođaj koji sam obavila i, bit ću iskrena, još sam pod dojmom. Mama je bila jako hrabra i surađivala je, a sve se odvijalo prilično brzo pa je u našem vozilu na trajektu na svijet ubrzo došao zdrav dječak. Jako mi je drago da sam bila dio ovako lijepe priče koja je još jedan dokaz da se u našem zdravstvu događa i puno dobrih stvari - rekla je dr. Knežević.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije