Ravnatelj HZJZ-a

Capak: Covid potvrde nakon treće doze će se produljiti još godinu dana

Krunoslav Capak
Luka Stanzl/Pixsell
13.10.2021.
u 21:01

Capak navodi da još nisu odredili datume kada će se krenuti s trećom dozom, ali da će do toga doći vrlo skoro.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak se nada da je ovo vrhunac četvrtog vala i da će brojke padati.

Capak je kazao za RTL da misli da je sada vrhuac četvrtog vala iako sad dolazi lošije vrijeme i sve to je, tvrdi,, jedna opasnost za daljnje širenje.

"Uvijek računamo da ipak imamo taj jedan postotak procijepljenih, preboljelih... Imamo stanovništvo koje se već naviklo na to, koje se koliko toliko drži distance, ne idu u masovno okupljanje, zatvorene prostore, tako da računamo da bi to mogao biti taj vrhunac i da će kroz neko kratko vrijeme, u drugoj polovici desetog mjeseca, brojke početi padati", kazao je Capak.

Dodao je da su moguće visoke brojke na zimu. 

"Nadamo se da toga neće doći", kazao je.

Komentirao je i preporuke za treću, booster dozu. 

"Ova treća doza se po našim preporukama 8 tjedana nakon završetka cijepljenja, dok je docjepljivane najmanje 6 mjeseci nakon primarnog cijepljenja i to je osnovna razlika. Moramo dati neki drukčiji naziv da bi ljudi razlikovali što je treća, pa smo to drukčije i nazvali", kazao je.

Navodi da još nisu odredili datume kada će se krenuti s trećom dozom, ali da će do toga doći vrlo skoro. 

Odgovorio je i produžuje li treća doza trajanje covid-potvrde.

"Nakon što je EMA odobrila uveli smo mogućnost da se osobe cijepe. Radi se na tome da se informatički pokrije ta priča i da se naprave poslovna pravila za izdavanje covid potvrda. Po nama, mi ćemo te covid potvrde nakon te booster ili treće doze produljiti za još godinu dana", kazao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?