ISLAMSKA DRŽAVA

Bombaši samoubojice ubili najmanje 25 ljudi u Kabulu

Foto: OMAR SOBHANI/REUTERS/PIXSELL
1/2
30.04.2018.
u 18:39

Uz to, samoubilački napad dogodio se i u Kandaharu a u njemu je poginulo 11 djece, a ustrijeljen je i afganistanski novinar BBC-ja u istočnoj afganistanskoj pokrajini Khost

Islamska država preuzela je odgovornost za dvije eksplozije u Kabulu rano ujutro u ponedjeljak u kojima je poginulo najmanje 25 ljudi, među njima devet novinara, prenijela je njihova novinska agencija Amaq. 

Dvojica bombaša samoubojica raznijela su se kod sjedišta afganistanske obavještajne službe pri čemu je poginulo ili ranjeno ukupno 50 ljudi, prenosi agencija. Među poginulima je i glavni fotograf agencije France Presse u Kabulu Shah Marai, prenosi AFP.

Još osmero novinara poginulo je u drugoj eksploziji koja je uslijedila. Uz to, samoubilački napad dogodio se i u Kandaharu a u njemu je poginulo 11 djece, a ustrijeljen je i afganistanski novinar BBC-ja u istočnoj afganistanskoj pokrajini Khost.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije