WASHINGTON

Bijela kuća se oglasila u vezi Bidenovih izjava o riziku od nuklearnog 'armagedona'

07.10.2022.
u 21:47

Sjedinjene Američke Države ne vide nikakve znakove da se Rusija aktivno priprema koristiti nuklearno oružje u Ukrajini, saopćila je Bijela kuća, prenosi CNN.

- Nemamo razloga prilagođavati naše strateško nuklearno stajalište, kao što nemamo naznaka da se Rusija priprema u skoroj budućnosti upotrijebiti nuklearno oružje - rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre danas odgovarajući na pitanja novinara.

Ovo pojašnjenje Karine Jean-Pierre dolazi nakon posebno snažnih izjava koje je predsjednik Joe Biden dao u četvrtak i u kojima je ocijenio da se svijet prvi put nakon Hladnog rata suočava s opasnošću nuklearnog "armagedona" ili apokalipse.

Dodali su da je rusko spominjanje nuklearnog oružja neodgovorno, ali su kazali da nema naznaka da se Moskva sprema upotrijebiti nuklearnu bombu.

- Komentari predsjednika Bidena pokazuju koliko ozbiljno shvata prijetnje - stoji na kraju izjave iz Bijele kuće.

Na pitanje je li ova dodatna zabrinutost povezana s novim obavještajnim podacima kojima raspolažu Sjedinjene Države, glasnogovornica je rekla da "nije", kratko odgovarajući na novinarska pitanja u avionu kojim je predsjednik Joe Biden letio iz Washingtona. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?