još ništa nije definirano

Bijela Kuća dogovara sastanak Trumpa i pape Franje?

trump papa
19.04.2017.
u 21:35

Bijela kuća spomenula je mogući susret američkog predsjednika Donalda Trumpa s papom Franjom prilikom Trumpova posjeta Italiji u svibnju, ali uz napomenu da još ništa nije definirano.

"Kontaktirat ćemo Vatikan da vidimo postoji li mogućnost za organiziranje audijencije kod Pape", rekao je glasnogovornik američke vlade Sean Spicer i rekao da bi predsjednik Trump bio počašćen tim susretom.

Američki predsjednik će sudjelovati na summitu čelnika zemalja G7 26. i 27. svibnja u Taormini na Siciliji, nakon summita NATO-a u Bruxellesu. Papa Franjo i Donald Trump, dok je bio kandidat za republikanske predizbore, kratko su se sreli u veljači 2016, piše Index.hr. 

"Osoba koja želi graditi zidove, a ne mostove nije kršćanin", rekao je Papa u zrakoplovu na putu u Meksiko i razbjesnio milijardera koji se pobunio što jedan vjerski vođa dovodi u pitanje vjeru neke osobe. Trump je već kritizirao Papu kada je rekao da on ne razumije probleme Sjedinjenih Država.

Tijekom polaganja prisege Donalda Trumpa 20. siječnja, papa Franjo je molio kako bi "bogate duhovne i etičke vrijednosti američkog naroda vodile njegove odluke, uz brigu za siromašne i isključene".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije