New York

Biden će posjetiti sva tri spomen mjesta na teroristički napad 11. rujna

05.09.2021.
u 11:48

Američki predsjednik Joe Biden posjetit će sva tri spomen mjesta napada 11. rujna na njihovu 20. godišnjicu i odati počat tisućama ljudi koji su poginuli toga dana.

Biden će posjetiti ‘ground zero’ u New Yorku, Pentagon i spomenik pokraj Shanksvillea, u Pennsylvaniji, gdje je srušen Unitedov let 93, objavila je Bijela kuća.

Bidenov intinerar sličan je onom tadašnjeg predsjednika Baracka Obame na 10. godišnjicu napada u kojima je poginulo gotovo tri tisuće ljudi.

Dvadeseta godišnjica u subotu pada manje od dva tjedna nakon američkog povlačenja iz Afganistana i najdužeg američkog rata u povijesti, pokrenutog u znak odmazde protiv zavjerenika i čelništva Al Kaide i talibana koji su im osigurali utočište.

Biden je imao javnu podršku za povlačenje, ali zbog loše izvedbe i kaotične evakuacije suočen je s brojnim kritikama.

Američki je predsjednik u petak naložio skidanje oznake tajnosti s nekih dokumenata povezanih s 11. rujnom što su od njega tražile obitelji stradalnika u nadi da će pokazati upletenost saudijske vlade u napade.

Neki od njih zaprijetili su da Biden neće biti dobrodošao na komemoracije ako to ne učini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije