nazire se kraj sukoba?

Bašar al Asad prihvatio rusko-američki dogovor o primirju

Bašar al Asad
23.02.2016.
u 11:41

Asad je rekao kako prihvaća da se primirje ne odnosi na terorističke skupine, među kojima ISIL i Frontu al Nusra. Glavne sirijske oporbene skupine uvjetno su prihvatile primirje...

Sirijski predsjednik Bašar al Asad prihvatio je u utorak primirje koje su dogovorili Rusija i SAD a koje bi na snagu t rebalo stupiti krajem tjedna, objavila je državna agencija SANA.

Asad je rekao kako prihvaća da se primirje ne odnosi na terorističke skupine, među kojima ISIL i Frontu al Nusra, prenosi Hina.

Washington i Moskva objavili su u ponedjeljak u zajedničkom priopćenju da primirje u Siriji stupa na snagu u subotu. Prekid sukoba neće se odnositi na džihadističku skupinu Islamsku državu (ISIL) i Frontu al Nusru, sirijski ogranak al Qaede, navodi se u tom priopćenju u kojemu se kaže i da strane trebaju do petka u 12.00 sati po mjesnom vremenu (11.00 sati po srednjoeuropskom) obznaniti pristaju li na dogovor.

Visoki pregovarački odbor (HCN) koji okuplja glavne sirijske oporbene skupine, "uvjetno" je prihvatio primirje u Sirij.

HCN će "pozitivno odgovoriti na međunarodne napore radi uspostave primirja" u Siriji, ali dodaje da je "njegov pristanak uvjetovan" prekidom opsade sirijskih gradova, oslobađanjem zarobljenika, prekidom bombardiranja civila i dopremom humanitarne pomoći.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije