TERORIZAM U KINI

Autom se zabili u zgradu vlade i aktivirali bombu, petero mrtvih

kina
28.12.2016.
u 18:48

Napadači su se u srijedu zabili automobilom u vladinu zgradu u Xinjiangu, nemirnoj kineskoj pokrajini na zapadu države, aktiviravši eksplozivnu napravu koja je usmrtila jednu osobu, dok je svih četvero terorista ubijeno, objavila je regionalna vlada, javlja Hina. 

Vlada Xinjianga je u kratkom priopćenju napisala kako se incident dogodio u okrugu Karakašu, duboko u južnom dijelu te pokrajine u kojem dominiraju Ujguri. U priopćenju stoji kako se četiri "razbojnika" zabilo automobilom u dvorište općinskih ureda Komunističke partije, da su detonirali "eksplozivnu napravu", te da su svi ubijeni. Tri su osobe ozlijeđene, a jedna je preminula. "Lokalni javni red je trenutno stabilan", tvrdi tamošnja vlada. 

Proteklih je godina u nasilnim sukobima između muslimanskih Ujgura i etničke većine Han Kineza ubijeno na stotine ljudi u Xinjiangu, toj rudama bogatoj pokrajini na granici sa središnjom Azijom.

Kineska vlada za nemire optužuje islamske militante.

Pokrajina Xinjiang je ove godine većinom bila mirna, bez većih napada ili nasilnih incidenata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?