VOZAČI OPREZ

Austrija uvodi drastične mjere: Oduzimanje vozila na licu mjesta, ako ponovite prekršaj vozilo ide na dražbu

vozila
Ilustracija
08.07.2023.
u 15:20

Ako je prekoračenje brzine veće od 80 km/h u naseljenom mjestu ili 90 km/h izvan naseljenog mjesta, vozilo se odmah oduzima i ide na dražbu

Austrija od iduće godine uvodi drastične mjere za vozače koji voze prebrzo. Policija će oduzimati vozila na licu mjesta, a moguće je da vozilo i trajno oduzmu.

Naime, u srijedu je austrijsko Nacionalno vijeće u Beču usvojilo prijedlog austrijske ministrice prometa Leonore Gewessler prema kojem će se nove mjere primjenjivati od ožujka 2024. godine.

Prema tom prijedlogu, ako u Austriji vozite cestom 60 km/h više od dozvoljenog, ili autocestom 70 km/h više od dozvoljenog, policija vam može, između ostalog, oduzeti automobil na dva tjedna, piše Fenix-magazin.

– Ako prekršaj ponovite, policija može vozilo oduzeti trajno. U tom slučaju vozilo ide na dražbu, a 70 posto prihoda od prodaje ide u fond za sigurnost na cestama. Ostalih 30 posto ide lokalnim vlastima, navodi Ministarstvo prometa o izmjenama zakona.

Ako je prekoračenje brzine veće od 80 km/h u naseljenom mjestu ili 90 km/h izvan naseljenog mjesta, vozilo se odmah oduzima i ide na dražbu, bez obzira na to je li prekršaj prvi ili ponovljeni.

Cilj ovih mjera je povećanje sigurnosti na cestama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije