ILEGALNI PRELAZAK HRVATSKE GRANICE

Akcija spašavanja: Specijalci iz Kupe izvukli imigrante koji su se utapali

PU karlovačka
26.11.2021.
u 07:59

Nakon što su spašeni, svim imigrantima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni.

Za skupinu državljana Afganistana, ilegalni prelazak granice mogao je biti koban, da nije bilo pripadnika ATJ-a Lučko. Kako je izvijestio MUP, pripadnici Specijalne policije 25. studenog bili su na području PU karlovačke gdje sudjeluju u pojačanoj kontroli granice. I dok su tako pojačano nadzirali granicu, specijalci su rano ujutro 25. studenog kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici sa Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece. Svi su oni, kažu u MUP-u pokušavali preko rijeke nezakonito prijeći državnu granicu u smjeru Slovenije.

U tom trenutku u rijeci je bilo više osoba kojima je prijetila opasnost od utapanja, a jedna od tih osoba već je bila životno ugrožena. Pa su dvojica pripadnika specijalne policije uskočila i rijeku te su tu osobu uspjeli spasiti izvukavši je na obalu rijeke gdje joj je ukazana liječnička pomoć. Drugi policajci su  na obali pomagali u izvlačenju ostalih imigranata na sigurno.

Nakon što su spašeni, svim imigrantima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su  tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni.

U policiji kažu da se provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdilo kako je sedam spašenih državljana Afganistana ušlo u Hrvatsku. Svi oni su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u  Hrvatskoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije