Orašje

Svi Hrvati moraju biti svjesni važnosti popisa stanovništva

Sastanak
01.08.2013.
u 10:43

Predstavljen je operativni plan i plan aktivnosti s rokovima

U Orašju je održan sastanak voditelja tima za angažiranje stranačke infrastrukture HDZ-a BiH na popisu stanovništva u BiH pod vođenjem Nikole Lovrinovića i njegovog zamjenika voditelja tima Vlade Džoića, glavnog tajnika HDZ-a BiH.

Sastanak je održan u organizaciji ŽO HDZ-a Posavina na čelu s predsjednikom Ivom Vincetićem. Uz ostale sastanku su nazočili županijski i koordinatori za općinske organizacije ŽO županije Posavske, Brčko Distrikta i tuzlanske županije, kao i za regionalnu organizaciju HDZ-a BiH u Republici Srpskoj.

- Razgovaralo se o unapređenju aktivnosti na popisu stanovništva uz organiziranje stranačke infrastrukture. Predstavljen je operativni plan i plan aktivnosti s rokovima koje treba provesti uz preciziranje zadaća i obveza svih stranačkih koordinatora.

Ovo je jedan još u nizu od sastanaka koji su održani o ovoj temi kojim želimo osobito naglasiti važnost izlaska Hrvata na proces popisa stanovništva zbog političkih konotacija nakon popisa, izjavio je u Orašju Vlado Džoić, glavni tajnik HDZ BiH. Na prethodnim sastancima bilo je dosta otvorenih pitanja koja su istaknuta kroz koordinaciju s direktorom Agencije za statistiku za BiH Zdenkom Milinovićem, dodaje Glavni tajnik HDZ-a Džoić i zaključuje da su definirana još neka otvorena pitanja. Ona će biti i razmatrana tijekom sljedećeg perioda, a sve s ciljem što bolje pripreme za popis stanovništva u Bosni i Hercegovini.

- Popis je jedna od prioritetnih zadaća HDZ-a BiH i HDZ-a Republike Hrvatske s kojim ovo zajedno radimo. S njima smo održali dva sastanka gdje su imenovana dva koordinatora: HDZ RH predstavlja Drago Prgomet, a HDZ BiH Nikola Lovrinović.

U Zagrebu je na drugom sastanku sa svim koordinatorima županijskih organizacija i grada Zagreba u središnjici HDZ RH dogovorena daljnja suradnja i modaliteti suradnje kako bi pokazali sinergiju dva HDZ-a kroz političku priču o važnosti motiviranja ljudi da izađu na popis, zaključio je Džoić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?