pali dileri

Švercom i preprodajom droge iz BiH zaradili 1,3 mil. kuna

Slavonski Brod droga (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
23.07.2012.
u 16:00

Policija je suradnji s državnim odvjetništvom zbog sumnje u zloporabu opojnih droga kazneno prijavila jedanaest osoba u dobi od 23 do 53 godine.

Policija je u suradnji s državnim odvjetništvom zbog sumnje u zloporabu opojnih droga kazneno prijavila jedanaest osoba u dobi od 23 do 53 godine. Riječ je o tri žene i osam muškaraca, od kojih je dvoje iz Bosne i Hercegovine, a ostalih devet s područja Slavonskog Broda. Tereti ih se da su nabavili i prodali tridesetak kilograma marihuane i oko 300 grama heroina.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su drogu u manjim količinama kupovali u BiH i prenosili je u Hrvatsku te prodavali na području Slavonskog Broda i Požege, opskrbljujući tako pedesetak osoba.

– Osumnjičeni su između sebe podijelili funkcije: neki su drogu kupovali u susjednoj državi, drugi su je prenosili u Hrvatsku, a treći preprodavali u našoj zemlji. Ukupno su počinili više od 70 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, no i druga imovinska kaznena djela poput teških krađa. Zaplijenili smo, također, i manju količinu hašiša, amfetamina, nekoliko stabljika indijske konoplje te više desetaka komada lijekova s popisa opojnih droga – ističe Darko Petek, načelnik PU brodsko-posavske. U jednom slučaju droga je prodana u Zagrebu, u vezi s čim su brodski policijski službenici uspješno surađivali s kolegama iz metropole.

Privedeno je šest osumnjičenih, a dvoje je i zadržano u istražnom centru u Požegi. – Kilogram marihuane kupovali su po 1800 eura, a prodavali ga po barem tri puta većoj cijeni. U prijevodu to znači da su od spomenutih tridesetak kilograma na crnom tržištu zaradili oko 1,2 milijuna kuna. Gram heroina prodavali su po cijeni od 200 do 300 kuna, tako da su od te droge zaradili oko 90.000 kuna – istaknuo je Antun Jakobović, policijski službenik za odnose s javnošću.

Na pitanje hoće li ovo biti težak udarac za brodsko narkotržište, Petek je odgovorio da se rupe, nažalost, brzo popunjavaju i kako će se vjerojatno ubrzo pojaviti novi dileri koji nisu s ovog područja.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?