Petorica u utrci za vijenac, dvojici samo teorija

Sve oči uprte u Alonsa: Može li on pogriješiti?

\'Ferrari Formula One driver Fernando Alonso of Spain drives into the pits during the second practice session at the Korea International Circuit in Yeongam October 22, 2010. The first South Korean F1
Reuters
26.10.2010.
u 11:37

Španjolcu naslov sigurno nosi pobjeda i jedno peto mjesto, dok će Webber mirno spavati samo bude li oba puta najbrži.

Piloti su se nakon VN Južne Koreje spremno prihvatili kalkulatora, neki možda računaju i na salvetama, ali svima je zajedničko pitanje - što moram napraviti u preostale dvije utrke da baš ja postanem prvak? Dakako, najlakše je rezultat tih računica pao Fernandu Alonsu, ostali teško uzdišu...

Igranje matematikom

– Nismo još imali vremena igrati se matematikom i različitim scenarijima, do Brazila će biti vremena – pravi se "cool" Red Bullov šef Christian Horner, koji je u J. Koreji zapravo darovao bodove Alonsu: – Istina, dali smo mu 25 bodova i sada smo frustrirani. Ali, ovo je prvenstvo, vozit će se do zadnjeg zavoja u Abu Dhabiju – dodaje Horner.

Umjesto Hornera, poigrali smo se mi malo matematikom, koja ide u prilog, a zna i on to, vozaču Ferrarija. U igri je 50 bodova, a raspoređuju se prema sustavu 25-18-15-12-10. Na semaforu su zaostaci za Alonsom: Webber 11, Hamilton 21, Vettel 25, Button 42...

Što će reći da Alonsu naslov sigurno nosi pobjeda i jedno peto mjesto. Webber će imati lovorov vijenac tek bude li dva puta najbrži, a onda bi do njega mogao stajati kao drugi čak i Alonso.

Tko kiksa, ispada iz utrke

Zanimljiv će biti razvoj situacije budu li na podiju u Brazilu i u Abu Dhabiju Hamilton prvi, Webber drugi te Alonso na najnižoj stubi. Tada bi Španjolac još uvijek za bod osvojio prvenstvo. Bude li Webber jednom prvi, a drugi put drugi, a Alonso osvojio dva treća mjesta, tada bi Australac pobijedio za dva boda.

Hamiltonu, međutim, ni dvije pobjede ne garantiraju naslov, ako se Alonso popne oba puta na postolje. Da ne duljimo, pravo na pogrešku više nema niti Ferrarijev vozač, tko kiksa, ispada iz utrke. Jasno je da bi Webber i Hamilton rado da u drvetu završi upravo vozač duže kose, ali taj je trenutačno u najboljoj formi. Pobijedio je na tri od posljednje četiri staze, odnosno u četiri od posljednjih sedam utrka, osvojio je više bodova od Silverstonea dosad od bilo kojeg drugog vozača. Nije se bez razloga sudarao s kolegama, izlijetao i kad treba i kad ne treba, marljivo skupljajući bodove... Sad lakše diše.

– Neću ništa riskirati, predrag mi je okus pobjeda – poručio im je Alonso.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije