Nogomet

Sudbina GOŠK-a je (i) u tuđim rukama

GOŠK
20.05.2013.
u 10:36

Kombinacije 
GOŠK mora dobiti u zadnjem kolu i uzdati se u fair play ostalih momčadi

- Bila je to možda i naša najbolja igra u ovoj sezoni i prava je šteta što smo zapucali sve te prigode pa čak i jedanaesterac. Na kraju smo izvukli taj jedan bod, ali po svemu pruženom zaslužili smo i pobjedu s kojom bi u zadnjem kolu sami odlučivali o svojoj sudbini. Ovako ćemo ovisiti o rezultatima drugih utakmica. Šteta - vidno je razočaran trener GOŠK-a Davor Mladina nakon „samo“ remija na gostovanju kod Rudara u Prijedoru.

Propuštene prigode

Na kraju je bilo 1:1, ali je GOŠK imao tri mrtve prigode, pogođenu gredu (Jusufbašić), promašeni jedanaesterac (Bošnjak)… S tom pobjedom GOŠK bi uoči zadnjeg kola imao dva boda prednosti u odnosu na Travnik i onda bi pobjedom nad Borcem sačuvao premijerligaški status. Ovako je s remijem iz Prijedora GOŠK ostao na bod zaostatka iza Travnika koji na opće iznenađenje svih izvukao remi u Banjoj Luci kod Borca koji je opet najavljivao da se tom utakmicom bore za izlazak u Europu. Na kraju je najviše profitirao Travnik koji u zadnjem kolu dočekuje Zvijezdu i pobjedom bi izborio ostanak bez obzira na to pobjedi li GOŠK na svom terenu ekipu Borca.

- I protiv Veleža smo na svom terenu zapucali jedanaesterac kojim smo mogli izvući remi i baš je to taj bod koji nam sada jako nedostaje u borbi za opstanak. No, nema se koristi sada suze liti i tugovati. Idemo u zadnjem kolu na svom terenu rezultatski učiniti što se može, tj. idemo na pobjedu protiv Borca, ali je zaista šteta što više ne odlučujemo o svojoj sudbini. Ipak ćemo se nadati kako se u te tri utakmice o kojima ovisi naš opstanak može dogoditi za nas povoljan rezultat s kojim bi uz našu pobjedu nad Borcem i ostali u Premijer ligi BiH - ističe trener GOŠK-a.

A uz GOŠK i Travnik sada su ugrožene i ekipe Rudara iz Prijedora i Veleža pa će zadnje kolo biti više nego zanimljivo. Tako je sudbina GOŠK-a sada u rukama i nogama prije svih igrača Zvijezde, Gradine i mostarskog Zrinjskog.

Kombinacije za spas

Opcija prva, da Zvijezda u zadnjem kolu na gostovanju kod Travnika izvuče remi, a da GOŠK dobije Borca i tako bi Gabeljani ostali u Premijer ligi. Opcija druga, da Gradina u zadnjem kolu na svom terenu dobije ekipu Rudara, a GOŠK naravno slavi protiv Borca pa bi Gabeljani i Prijedorčani imali isti broj bodova, ali GOŠK ima bolji međusobni omjer. I opcija treća, da Zrinjski u zadnjem kolu slavi u Vrapčićima protiv Veleža, a GOŠK slavi protiv Borca pa bi i tako GOŠK ostao u Premijer ligi jer ima bolji međusobni omjer u susretima protiv Veleža (u Vrapčićima bilo 3:1 za GOŠK, a u Gabeli 1:0 za Velež). Sve u svemu GOŠK mora u zadnjem kolu slaviti protiv Borca i moliti Boga da se ostvari jedan od tri naprijed spomenute opcije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije