PROMOCIJA

SUDAC: Hercegovina je zemlja u kojoj su istinska vjera

sudac
Darko Pavičić
24.10.2010.
u 11:27

Atmosfera u dvorani na Bijelom brijegu u Mostaru, u kojoj je prikazan film “Prijateljstvo - nitima Božjim povezano - Priča o Ivanu Puljiću”, redatelja Jakova Sedlara, bila je veličanstvena

“Nekada tako silno želim da sam u Hercegovini, nego u Zagrebu. Ovdje se jede kruh rađen majčinim rukama, istinska vjera odjekuje, ljubav, obitelj, duše s razumijevanjem i tu je naše Međugorje. To je moja Hercegovina. Istinski vam govorim kako će u ovim vremenima, u kojima se gubi čovjek, Hercegovina biti spašena i sretna zemlja”, gromoglasno su u mostarskoj dvorani na Bijelom brijegu odlijegale riječi velečasnog Zlatka Sudca.

Knjiga prijateljstva


Atmosfera u dvorani na Bijelom brijegu u Mostaru, u kojoj je prikazan film “Prijateljstvo - nitima Božjim povezano - Priča o Ivanu Puljiću”, redatelja Jakova Sedlara, film o dugogodišnjem prijateljstvu toga poznatoga glazbenika i velečasnog Zlatka Sudca bila je veličanstvena. Mostarcima je govorio redatelj Sedlar i Bosiljko Mišetić.

Osobito nadahnutim riječima o ljubavi i mržnji u današnjemu vremenu govorio je Sudac. Mostarci su zajedno molili, plakali i pjevali. “Koliko puta sam umirao. Izgubim dah. Treba biti uz svakoga čovjeka koji umire. Dati mu snage, govoriti o radostima u koje utanja. Svakodnevni sam svjedok tuđe muke, a i ja sam samo čovjek. Još gore mi je gledati majke kako pate, dok gledaju svoju bolesnu i umiruću djecu”, teško mu je govoriti. No, konačno mora reći što je ljubav. “Nedavno mi je došla majka sa svojom kćerkicom. Majka uvenula u licu, samo joj oči traže nadu. Otkrijem djevojčicu, doista je teško bilo gledati a s nje se podigla cijela koža i dio tijela. Uzeo sam je s majčina naramka, molio da ova djevojčica više ne pati. Ne znam što mi je gore, gledati ovo malo stvorenje ili njezinu mamu. Sada je moja djevojčica anđelak, a mati je i dalje u svojoj boli. Kod mene dolaze majke čija su djeca narkomani, majke djeteta koji je ubio čovjeka… Vidite koliku bol majke nosi, a možete li misliti kakvu bol za svima nama nosi dragi Bog”, velečasni Sudac nas poziva na ljubav i vjeru. I da se okrenemo od mržnje.

Nit obitelji


Vratio nas je ponovno u ljepotu Hercegovine. Sretan je kada se i sam uvjerio da su ovdje braća i obitelj jedno tijelo:’’ Ovdje je istinska ljubav. Amerikanci koji urade sve što požele i opet su nesretni, neka dođu na ovaj grumen”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?