21. kolo

Što zaradi u gostima, Vitez prospe kod kuće

Branitelj
16.04.2013.
u 11:00

Sve tri vodeće momčadi u sljedećem kolu čekaju teška gostovanja – tko izgubi, vjerojatno gubi izglede za naslov

Iz kola u kolo na utakmicama Prve lige Federacije BiH događaju se neočekivani rezultati, pravi “pafovi”. Jedan od njih dogodio se u Vitezu – favorizirani domaćin poražen je protiv Rudara 0:1 (jedini strijelac bio je Spahić), mada je stalno bezglavo napadao i pokušavao doći do pobjede koja bi ga održala na vrhu prvenstvene ljestvice sa šest bodova prednosti. Kao da Vitežani nisu izvukli nikakvu pouku iz prethodne utakmice u Vitezu, kada je Troglav održao početnih 0:0. Njihov neuspjeh iskoristio je Radnički, koji je s uvjerljivih 3:0 (Junuzović 2 i Džanić) ispratio kući Branitelj.

Primaknuli se Vitezu

Lukavčani su opet na samo tri boda zaostatka za Vitezom, pa možda za dva kola o putniku u Premijer ligu odluči upravo međusobni dvoboj u Lukavcu. Još ako Radnički na sljedećem gostovanju izbori bodove u Kaknju (ili Vitez posrne na gostovanju u Bihaću). Postoje i druge mogućnosti, recimo da izgube jedni i drugi, a Sloboda pobijedi Branitelja u Rodoču... E, onda bi i Branitelju počelo gorjeti pod nogama glede ostanka. Sloboda je ovaj put na Tušnju naprosto razvalila Troglav s 5:0 (Gojković, Crnogorac, Čejvanović, Mehidić, Selamović). Petica je “uspostavljena” do poluvremena, pa su u nastavku Tuzlaci odmarali, a nemoćni Livnjaci nisu pravo ni pokušali ublažiti katastrofu.

Susjedski derbi

U debiju susjeda u Banovićima bilo je napeto, pa je nakon rezultatskih preokreta i uzbuđenja Bratstvo otelo bod Budućnosti – 3:3 (Suljić, Mujić i Hafizović za Budućnost, Diabeng 2 i Zoletić za Bratstvo). Kod kuće goropadni Čapljinci, opet su u gostima odigrali svileno. Iskra je slavila 3:1 (Knežević 2, Jusufbašić, Jurčević zabio za Čapljinu). U krajiškom derbiju Krajina je svladala Podgrmeč 2:1 (Rekić i Džinić za domaće, Rizvan za goste). U derbiju dna u Goraždu, Jedinstvo je iščupalo bod (0:0). Ovaj ishod Goraždu gotovo “jamči” put među drugoligaše.

POREDAK nakon 21. kola: Vitez 40, Radnički 37, Sloboda 35, Bratstvo 32, Rudar 29, Branitelj 28, Čapljina 27, Iskra 26, Troglav i Bosna po 24, Budućnost i Podgrmeč po 23, Jedinstvo 22, Krajina 21, Goražde 18 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije