PREDSJEDNIK BROJ 2 ODGOVARA

Štimac: Neka Marković moli Boga da ja ne odem do Platinija

Igor Štimac (1)
Tomislav Miletić/Pixsell
22.02.2011.
u 08:07

Prvo predsjedničko buđenje Igora Štimca nije donijelo ništa posebno, bio je to "običan dan u uredu"

Nije Štimac od onih tipova koji će stati ispred ogledala i čovjeku s druge strane kazati "dobro jutro, gospodine predsjedniče". Nije krenuo nogom otvoriti vrata Rusanove. Koja je, s obzirom na to da su postavljena dvojica zaštitara, bila spremna i na taj čin.

– Idemo dalje, izabrao sam pravni, vjerujem i pravi put. Sačekat ću da zapisnik sa skupštine verificira Ured za državnu upravu i onda početi raditi posao za koji sam izabran – rekao je Štimac.

Svjestan je da ga čeka duga i zapetljana pravna borba. Bit će osporavanja, raznoraznih tumačenja, ovog i onog...

– Sve je čisto i neću se osvrtati ni na kakva podmetanja, insinuacije. Skup u Westinu bio je skup zajedništva za hrvatski nogomet, poruka je jasna – kaže Štimac.

Dan poslije izbora za predsjednika HNS-a, krenuo je prema Splitu.

– Imam nekih privatnih obveza koje sam u posljednje vrijeme potpuno zanemario. Idućih dana bit će pripremljen zapisnik sa skupštine, a ja ću obaviti neke svoje stvari. Iza mene je niz napornih dana – objašnjava Štimac.

Osvrnuo se na Vlatka Markovića i njegove izjave o strahu da će Uefa i Fifa sankcionirati hrvatsku reprezentaciju.

– Ma to su nebuloze. Neka Marković moli Boga da je ne odem do Platinija i ne upoznam ga s načinom na koji vodi hrvatski nogomet. Tek bismo tada strahovali za sankcije. Kad je Vlatko već toliko zabrinut za naš nogomet, zbog čega zabrinutost nije pokazao na onoj prosinačkoj sjednici, kada je ignorirao sve propise i kršio ih iz minute u minutu? Kad je već zabrinut, zašto se nije maknuo i na taj način pomogao hrvatskom nogometu – pita se Štimac.

Svjestan je Štimac da je potreban dijalog kako bi se riješio problem dvovlašća koji će tek sada eskalirati. Razgovor dviju strana bio bi minimalan znak dobre volje.

– Još jednom, a to sam učinio već mnogo puta, pozivam Vlatka Markovića da sjednemo, predstavimo programe, da se javno sučelimo. Ja nisam sporan – jasno je Štimac poručio Vlatku Markoviću.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije